Menú > Catàleg d'activitats - 2n Cicle ESO > Detall activitat
El joc de l'Aiguňmetre


DESTINATARIS
Alumnes de cicle mitjŕ i superior d'educació primŕria i ESO.

OBJECTIUS
El programa d'educació ambiental de la conca del Besňs té com a objectiu reforçar l'estudi de la conca i dels seus rius per donar una visió més global de l'aigua, de la vida que s'hi amaga, dels seus aprofitaments, dels seus impactes i de les accions endegades per corregir-los.

PROGRAMA
Taller a l'aula, plantejat com un joc, pensat per reflexionar sobre l'eficičncia i la contaminació de l'aigua.

Aquest taller estŕ plantejat com un petit joc de simulació que es juga per equips amb un taulell i amb el suport d'un PowerPoint. El joc pretén tractar la gestió de l'aigua a l'ŕmbit de les llars i dels espais colˇlectius de ciutats i pobles. Es basa en la formulació d'una sčrie de preguntes amb diferents possibles respostes. Els diferents equips han d'optar per la que troben més sostenible.

Cada equip té un taulell amb les preguntes que es van formulant des del PowerPoint, una caixa-embassament i una caixa-depuradora. L'equip comença amb un nombre determinat de gotes d'aigua blava (aigua neta) a l'embassament. En funció de com resolen les accions que se'ls plantegen poden anar perdent gotes d'aigua blaves. Les accions plantejades són de dos tipus: accions que tenen relació amb l'eficičncia en el consum i accions que tenen relació amb la contaminació. En funció de com resolen les segones poden també acumular gotes marrons (aigua bruta) en la depuradora.

El PowerPoint valora quantes gotes de cada tipus perdran o guanyaran en funció de l'opció escollida en cada acció.

DURADA
L'activitat té una durada de 90 minuts.

Per a reserves o per resoldre dubtes: Aprčn serveis ambientals, de dilluns a divendres de 9 a 14h. Tel. 938 429 361, a/e: apren@apren.cat

INSCRIPCIÓ
Places limitades, s'atendran les demandes per rigorós ordre d'inscripció.

Més informació: https://descobreixelriu.com/activitats/
Ajuntament de Montcada i Reixac