Menú > Catàleg d'activitats - CFGM > Detall activitat
La fàbrica de l'aigua: visita teatralitzada a la Casa de les Aigües
la fàbrica de l'aigua
La Casa de les Aigües és una de les joies del patrimoni industrial de Catalunya. Dos personatges molt singulars traslladaran els alumnes a 1879, el moment de la inauguració d'aquesta meravellosa central d'extracció d'aigües.

DESTINATARIS
Alumnes de cicle mitjà i superior de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius.
Aquesta activitat és una activitat integral ja que permet plantejar nocions curriculars d'història, art i tecnologia, sempre adequades a cada cicle educatiu.

METODOLOGIA
21 de juny de 1879: l'arquitecte Antoni Rovira i Trias té el plaer de rebre una delegació d'alumnes de Montcada i Reixac que s'ha pres la molèstia de viatjar 136 anys endarrere per assistir a l'acte inaugural d'un recinte que suposa la solució a la gravíssima sequera que pateix la Ciutat Comtal. L'arquitecte municipal de Barcelona d'aleshores els ensenyarà el complex, però no compta amb la interrupció i sorpreses d'un dels treballadors de l'edifici, en Josep, un estrafolari personatge veí de la Montcada de finals del segle XIX.
Visita teatralitzada guiada per un grup d'actors/historiadors.

DURADA
L'activitat té una durada de 2 hores.

PREU
150 € grup / 6 € persona

CALENDARI
Tot l'any.

OBSERVACIONS
En cas que calgui l'ús d'un autocar per fer els trasllats del centre educatiu a la Casa de les Aigües, aquest no és inclòs al preu de l'activitat. La contractació anirà a càrrec del centre educatiu interessat. La Generalitat de Catalunya ofereix un programa d'ajuts al transport per a sortides al patrimoni cultural català (ArGO!nautes), que el centre educatiu deurà de demanar. Més informació: http://culturaeducacio.gencat.cat/argonautes/

MATERIAL
La visita serà amenitzada amb efectes audiovisuals i sensorials així com jocs didàctics.

ORGANITZA
Museu Municipal Montcada.
Casa de la Vila. Carrer Major, 32.
Per a qualsevol consulta: telèfon 93 565 11 22, de dilluns a divendres de 9 a 15 hores.
museumunicipal@montcada.org

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Inscripció oberta tot l'any.

Més informació: https://www.montcada.cat/temes/museu/
Ajuntament de Montcada i Reixac